Förbättrad lokalkännedom ger ökad omsättning och bättre vinst

Kunder informeras om närproducerade livsmedel, butiksaktiviteter och specialerbjudanden parallellt med ICA’s nationella utbud i en lönsam mix.

ICA Supermarket Slätta är en trevlig, traditionell, lokal, mindre mataffär och utgör en del av det Svenska ICA-nätverket, bestående av över 1300 butiker. Butikschef Mats Andersson ville förbättra sina kunders kännedom om butikens lokalproducerade sortiment för att på så sätt skapa ännu närmare och bättre kundrelationer.

Utmaningen låg i att exponera lokalproducerade produkter och på så sätt öka kundernas kunskap kring dessa, parallellt med att bibehålla ICA’s nationella erbjudanden och formspråk. I samband med detta önskade Mats Andersson såklart även öka företagets omsättning och vinst. ICA är ett mycket välkänt varumärke tillika ett av de absolut största inom den svenska livsmedelsindustrin, vilket inledningsvis gjorde det svårt att balansera nationellt och lokalt innehåll. Mats insåg att lösningen låg i ett flexibelt Digital Signage-system.

ICA centralt erbjuder redan idag lokal liksom regional publicering men systemet kan vara alltför omständigt och det blir lätt trångt på skärmarna på grund av övrig reklamförsäljning.Genom ett redan etablerat och väl fungerande samarbete med butikens Smartsign-återförsäljare tog ICA Slätta steget och investerade i ett Smartsign Quick Publish-system och en rejäl skärm – en relativt enkel lösning men som passade butikens behov perfekt. Enkelt handhavande och publicering innebär en perfekt kombination av anpassad information: Skärmen hälsar butikens kunder välkomna när dessa besöker butiken, upplyser dem om lokalproducerade liksom andra former av produkter inom svensk dagligvaruhandel samt annan information av värde, till exempel lokala butiksevent.

Genom några få musklick har butikschef Mats Andersson nu full kontroll på butikspecifik information. Smartsign Display Manager-systemet erbjuder en enkel och effektiv lösning för att komponera och publicera precis rätt informationsmix till butikens kunder – lokala produkter och ICA’s varumärke i en väl fungerande symbios. Installationen började betala av sig relativt snabbt eftersom den extra, lättabsorberade informationen genererar merförsäljning. Mats Andersson insåg även att rätt information om närproducerade livsmedel faktiskt inbringar mer försäljning än centralt styrda ICA-erbjudanden och den i entrén strategiskt placerade skärmen gör att de flesta kunder tar del av dess information. En tänkbar utveckling av systemet är att länka samman flera regionala butiker för att på så sätt maximera den utväxling högkvalitativa, regionalt producerade livsmedel innebär.

Digital signage passar även

Internkommunikation

Skapa engagemang och lönsamhet

Skola & universitet

Var där eleverna är

Sjukhus

Ge möjligheten att tänka på annat

Hotell

Underlätta och förstärk upplevelsen

Restauranger

Frestande levande menyer

Butik & köpcentra

Hjälp kunderna shoppa

Vill du veta hur digital signage kan hjälpa er verksamhet?

Vi går igenom steg för steg hur vårt verktyg kan lösa era kommunikationsbehov. 

Boka en demo så kontaktar vi dig och stämmer av vilka behov du har och bokar därefter en online-demo. Detta sker oftast inom en arbetsdag.

Skrolla till toppen

Kontakt os så kan vi komme i gang med Smartsign Display Manager

Morten Prang
International Sales Director

Denmark, Iceland, Faroe Islands, Germany, France, Netherlands, Austria

Eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.

Kontakt meg for å komme i gang med Smartsign.

Espen Gill Latham, Smartsign's Sales Manager, Norway

Espen Gill Latham

Sales Manager Norway

Eller fyll ut skjemaet, og vi kontakter deg.

Ota meihin yhteyttä aloittaaksesi Smartsign Display Manager

Antti Ilvonen

Pre-Sales Engineer Finland and Baltic states

Adress Suomi

Tai täytä lomake, otamme yhteyttä.

Boka en personlig demo av Smartsign Display Manager

Screensharing-web

Vi går igenom steg för steg hur du kan använda våra smarta lösningar för just dina behov. När du bokar en demo kontaktar vi dig och stämmer av vilka behov du har och bokar in en onlinedemo. Det här gör vi ofta direkt samma dag över nätet.

Den här webbplatsen använder cookies för att skapa en bra upplevelse för dig som användare.